Yrittäjän päivä

31.08.2022

Heräsin aamulla 8.30 ja jäin makoilemaan sänkyyn, selaten sosiaalista mediaa hieman yli yhdeksään. Katsoin minä toki sähköpostitkin ja päivän kalenterin. Kun vihdoin nousin ylös, lähdin koiran kanssa lenkille. Olipa hieno ilma. Kotona laitoin kahvin tippumaa ja menin suihkuun. Kun aamutoimet olivat ohi, kello olikin jo puoli yksitoista. Rakastan niin paljon hitaita aamuja.

Kone auki, kahvit ja appelsiinimehut viereen ja verkkokurssien pariin hetkeksi. Puoli yhdeltä oli hieronta-asiakkaiden aika, siinä sitten aikaa tuhrautui puoli kuuteen saakka. Asiakkaiden välissä ehdin tilailla hierontapapereita ja -öljyjä, sekä maksaa laskuja. Miten se onkin aina yhtä vastenmielistä, etenkin verojen maksu? Kaupan kautta kotiin ja blogia kirjoittelemaan. Meillä syödään iltaisin päivän pääruoka vasta kahdeksan jälkeen. Tänään tehtiin itse pizzoja. Koiralle ruokaa ja kaverikoirien kanssa metsään tunniksi. Nukkumaan menin puolen yön jälkeen, kuten yleensäkin. Siihen asti luultavasti makaan sohvalla, roikun somessa ja tekstailen ihmisten kanssa. Nyt kun aloitin taas hetkeksi hyvän elämän, niin en juo lasillista punaviiniä. Suklaata ajattelin kuitenkin maistella pari palaa, koska elämä ei voi olla pelkkää puurtamista ja itsensä kiusaamista.

Tämän piti olla tarina siitä, kuinka ihanan vähällä pääsee yrittäjänä. Mutta kun näitä alkoi kirjoittaa auki niin vaikuttaa siltä, että olen puuhastellut oikein kovasti koko päivän. Oikeasti elämäni on melko leppoisaa, kun saan tehdä siitä itse sellaisen kuin haluan. Yrittäjänä myös sinulla on mahdollisuus tehdä sellainen elämänrytmi, jossa viihdyt. Herätä kukonlaulun aikaan joogaamaan. Mennä keskellä päivää salille tai kahville ystävän kanssa. Kirjoitella blogia keskellä yötä, syödä illalla aamupalaa ja lähteä tiistaina toiselle puolelle Suomea katsomaan koiran pentuja. Lähden siis itse ensi tiistaina Hyvinkäältä Kalajoelle katsomaan bordercollien pentuja, ihan vaan koska mä voin.

Tällainen oli yksi päivä yrittäjän elämästä, huominen on taas aivan toisenlainen. Aamu ja ilta ehkä ovat pysyväisimpiä osia päivässä, mutta mitä siinä välillä tapahtuu, on usein itsellenikin yllätys. Tämä vapaus tehdä mitä haluaa, on minulle tärkeintä kaikessa. Eihän jokainen hetki elämässä ole yhtä juhlaa. Joskus aamuisin ei huvittaisi nousta ja lähteä töihin, kaikki harmittaa eikä haluaisi nähdä yhtään ihmistä. Mutta kun työ on sellaista josta pitää, jaksaa myös ne huonot hetket. Ja seuraavana päivänä kaikki on taas ihanaa.

Kuten huomata saattaa promoan yrittäjyyttä kaikille. Seuraavassa blogikirjoituksessa voin kertoa myös niistä varjopuolista, kuten yel, verot, markkinointi, liiketoimintasuunnitelma ja kassavirtalaskelmat, kirjanpito, siivous yms.

Yrittäjäksi kurssilla käydään yrittäjän elämää ja velvollisuuksia tarkemmin läpi. Ilmoittautuminen kurssille aukeaa viikonloppuna ja kolme viikkoa kestävä kurssi alkaa keskiviikkona 21.9. 2022 klo 18.00

Tervetuloa mukaan matkalle Yrittäjäksi