Unelmoi isosti

01.11.2022

Onnistu oikeasti. Onnistu siinä mitä tavoittelet. Tavoittele oikeita asioita. Tavoittele onnellisuutta. Tavoittele sitä mikä tekee sinut onnelliseksi

Tee sitä mitä haluat älä sitä mitä muut haluavat. Ole oma itsesi. Löydä oma itsesi. Ole ylpeä itsestäsi. Älä ole kuin muut. Elä omaa elämääsi. Onnistu elämässäsi. Tee omat kriteerit hyvään elämään. Kaikkea ei tarvitse laskea euroissa, eikä tavaroilla. Aina ei tarvitse olla senteillä tai sekunneilla mitattuna paras, riittää että on itse tyytyväinen. Tunne itsesi, niin löydät ne haaveet ja tavoitteet mitä oikeasi haluat, mitkä ovat tärkeitä sinulle.

Olemme kaikki koko ajan matkalla. Tiedän että tämä kuulostaa kliseeltä ja siltä kuin olisin itse löytänyt täydellisen onnen ja olisin kaikkeen tyytyväinen. Yritän elää kuten opetan, mutta aina välillä repsahtaa. Yritän olla vertaamatta itseäni muihin, koska siitä ei ole juurikaan hyötyä. Toki jos on joku tavoite ja on ottanut itselleen päästä samaan kuin joku muu, niin silloin voi verrata tai ehkä enemmän katsoa onko päässyt jo lähelle tai ohi tavoitteestaan. Kateus ei kannata, mutta ihailla voi jotain ihmistä ja haluta yhtä hyväksi, jos se vain on mahdollista. Kaikkea ei voi saavuttaa. En voi tavoitella 180 sentin pituutta, koska olen 165 pitkä, eikä se muutu, paitsi korkokengillä. Noin sekin tavoite on saavutettu. En kasvanut fyysistä pituutta, mutta älyttömän hienoilla piikkareilla pääni keikkuu 180 cm korkeudella ja bonuksena sääret ja pylly näyttää järjettömän upeilta. Uusi tapa katsoa asioita antaa uuden perspektiivin. huomaa päässeensä tavoitteisiinsa vaikkei se olisi tarkalleen sellainen mitä oli aiemmin kuvitellut, muuta eihän se haittaa, jos sen ei anna haitata. Haaveile isoista asioista, niistä mitkä tuntuvat tavoittamattomilta. Löydät kyllä perille oikeiden asioiden luokse, kunhan ensin uskallat unelmoida niistä.

Yritän olla vertaamatta itseäni muihin, koska minun pääni ei kestä sitä. Tai niissä asioissa voin vertailla joissa olen itsessäni, elämässäni ja osaamisessani tyytyväinen. Ja niissä joihin voin itse vaikuttaa, kuten pukeutuminen ja uuden oppiminen. On ihana katsella tyyikkäitä ihmisiä ja kuunnella ihmisiä jotka tietävät jostain aiheesta paljon. Sellainen innostus ja intohimo on innostavaa ja virkistävää. Ja mikä parasta silloin oppii itsekin uutta. Toisaalta enpä silloinkaan vertaile itseäni aiheensa osaavaan ihmiseen, kuuntelen ja kyselen vain lumoutuneena.

Onnistu sinäkin siinä mikä on intohimosi ja innostuksesi kohde. Tee sitä mistä nautit vaikka se vaatisi vähän uhrauksia, niin se on lopulta sen arvoista. Unelmoi isoista ja kulje oma polkusi kohti omaa onneasi