Olet hyvä tyyppi

18.08.2022

Oletko koskaan miettinyt miten älyttömän hyvä tyyppi olet? Mitä kaikkea osaat ja olet saanut aikaiseksi? Meillä on tapana vähätellä itseämme, enhän minä nyt mitään ole saavuttanut. Tämähän ei ole totta. Helppoa on tehdä CV mihin laittaa koulutukset ja työt, mutta mitä jos listaisikin niiden lisäksi sitä kaikkea muuta hyvää mitä elämästä löytyy. Meillä jokaisella löytyy jotain kiinnostuksen kohteita, harrastuksia, perhe, ystäviä, lemmikkejä jne. Meissä kaikissa on valtavasti positiivisia puolia ja olemme hyviä monissa asioissa. Ja usein myös ne "huonot" puolet voi kääntää hyviksi vaihtamalla katsantokantaa. Kun itse aloin miettimään mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä, niin yhden asian muistaminen toi mieleen viisi lisää ja hetken kuluttua ihmettelin kuinka paljon olenkaan saanut aikaan ja kuinka paljon tavannut ihmisiä ja miten monipuolinen elämä minulla onkaan ollut. Kaikkien elämässä on myös huonoja hetkiä, mutta nekin muokkaavat meitä sellaisiksi ihmisiksi mitä nyt olemme. Ilman huonoja hetkiä ei olisi myöskään hyviä hetkiä, olisi vain tasaisen tappavaa tylsyyttä. 

Kun miettii miten hyvä tyyppi onkaan kannattaa tietysti aloittaa niistä hyvistä ja ilmiselvistä asioista. Opiskelut, työt, harrastukset ja perhe. Eikä näitä tarvitse mihinkään julkaista, jos ei tahdo. Mietin itsekin kokoajan tässä kirjoittaessa kuinka paljon haluan kertoa itsestäni. Periaatteessa haluaisin, mutta ohjaako se liikaa lukijan ajatuksia. Tuleeko lukijalle mieleen, että hänellä on jotenkin vähemmän kaikkea vai auttaisiko se lukijaa löytämään omasta elämästään valtavasti kaikkea hyvää? Olen kuitenkin pohtinut jo pitkään miten mahtava elämä minulla onkaan tähän mennessä ollut. Ja niin on ollut sinullakin. Se pitää vain kaivaa sieltä kaiken harmaan arjen alta esiin. Mieti matkoja ja lomia, mieti ihmisiä, joita olet auttanut ja jotka ovat auttaneet sinua. Kaikkia arjen sattumuksia, joista olet selvinnyt, juttuja joihin olet lähtenyt mukaan. Miten paljon olet oppinutkaan tähän mennessä ja miten paljon on vielä opittavaa. 

 Huomaa kuinka loistava ihminen oletkaan. Seuraavaksi onkin helppo miettiä mitä haluaa saavuttaa ja asettaa itselleen tavoitteita. Olet jo edennyt pitkälle matkallasi onnistujaksi