Mistä sain idean Yrittäjäksi verkkokurssille?

15.08.2022

Ystäväpiirini ja sukuni koostuu yrittäjähenkisistä ihmisistä. Suuri osa on jo yrittäjiä tai voisivat olla. Tässä kuplassa elellessä jäi huomaamatta etteivät kaikki ihmiset automaattisesti tiedä yhtä paljon yrittämisestä. Välillä, etenkin työssäni hierojana, tapaan ihmisiä joilla ei ole aavistustakaan yritystoiminnasta. Kiinnostusta olisi kovasti, muttei oikein mitään käsitystä miten yrittäjyys poikkeaa palkansaajan elämästä. Asiahan pitää tietenkin korjata. 

 Rakastan itse olla yrittäjä ja haluan jakaa tätä yrittäjyyden ilosanomaa kaikille muille. Ei kaikkien ihmisten tarvitse ryhtyä yrittäjäksi, mutta kaikki voivat ajatella yrittäjämäisesti, ottaa vastuun elämästään ja oppia ajattelemaan ettei ole ihmisiä, jotka tietävät sinua itseäsi paremmin mikä on sinulle hyväksi. On ihanaa olla itsenäinen ja kohdata ihmiset samalla tasolla. Olen itse yksinyrittäjä, eli minulla ei ole pomoa eikä alaisia. Ymmärrän että isoissa organisaatioissa pitää olla ihmisiä jotka näyttävät suuntaviivat ja jakavat tehtävät, niin että hommat tulee hoidettua. Itse mieluummin ostan tarvittavat palvelut toiselta yrittäjältä, kuin palkkaan työntekijää. Tosin tarpeeni tällä hetkellä apukäsiin on niin pientä, että mieli voi hyvinkin muuttua vielä myöhemmin ja näenkin työntekijän tarpeellisena ja kannattavana investointina. 

Yrittäjäksi verkkokurssilla käydään tietenkin läpi myös raha-asioita. Suhdetta rahaan ja rahankäyttöön, säästämistä ja puskurin rakentamista. Kun saa edes vähän rahaa säästöön, on helpompi hengittää, tili ei ole koskaan nollilla. Joskus voi toki joutua sellaiseen tilanteeseen, mutta sen pitäisi olla enemmän poikkeus kuin sääntö. Mietitään siis millainen rahankäyttäjä on itse ja miten mukautetaan menot tuloihin. Loppujen lopuksi jokainen itse päättää millaiseen tulotasoon on tyytyväinen ja paljonko epävarmuutta on valmis sietämään. Yrittäjän pitää sietää epävarmuutta ainakin jonkin verran ja luottaa, että kaikki menee hyvin. 

 Positiivisella asenteella tähän viikkoon 

Kati