Koti

04.04.2023

Petasin äsken sänkyä, että voin tehdä videoita. Taustat näyttää paremmalta. Haluan kovasti tehdä videoita, koska niillä saa ihan erilaisen kontaktin ihmisiin. Taistelen tämän esiintymiskammon kanssa, mutta olen aikonut selättää sen ja teen videota siitä huolimatta että jännittää ja tunnen itseni epäonnistuneeksi ja typeräksi. Koska joka kerta kun olen videon julkaissut tuntuu ettei se niin kamalaa ollutkaan ja seuraavan on pakko olla parempi. Toisaalta, jos se ei ole parempi, niin ei maailma siihen kaadu. Pienin askelin kohti luontevampaa esiintymistä.

Takaisin kotiin. Hyvään elämään kuuluu koti jossa viihtyy. Se koti on jokaiselle omanlainen, jollain koti voi olla koko maailma ja se paikka mihin päänsä illalla laskee. Keskitytään nyt enemmän tällaiseen perinteiseen yhdessä paikassa pysyvään kotiin. Eli esimerkiksi tällaiseen kotiin missä kirjoitan tätä kirjoitusta ja missä petasin sängyn että se näyttäisi kohta kuvattavalla videolla hyvältä. Meinasin kuvata parvekkeella, mutta siellä on vielä liian kylmä, toivottavasti ensi viikolla sitten siellä. Haluan näyttää ihmisille vain tietynlaisen kuvan kodistani. Siihen kuuluu pedattu sänky eikä juuri muuta. Ja koska en ole sisustusihminen niin sängyllä ei ole edes sisustustyynyjä. Miks olisi, kun en itse niitä kaipaa? Ihmiset jotka tykkäävät sisustaa ja pitää kotinsa tiptop-kunnossa pyörittelevät silmiään ja huokailevat jos pääsevät meillä käymään. Eivät pääse enää. Jännää että on olemassa ihmisiä jotka ovat mielestään oikeutettuja arvostelemaan muiden tapaa elää ja asua. Jokaisella on oma tapansa. Nyt tämä kuulostaa siltä että asuisimme kaatopaikalla, mutta ihan siistiä täällä on. Robotti-imuri pyörii päivittäin kuten myös tiskikone ja pyykinpesukone. Tasoille jää tavaraa ja niitä siirretään paikoilleen kun siltä tuntuu. Huomaan selitteleväni jopa nyt, sillä minuun, kuten moneen muuhunkin, on iskostettu kotihäpeä. Oikeasti viihdyn kodissani ja sen pitäisi riittää nin minulle kuin muillekin. Silti silittelen päiväpeittoa sängyn päälle, ettei kukaan pääse taas kerran irvailemaan minulle. Vielä riittää itsellänikin tehtävää, ettei muiden mielipiteet vaikuta minuun näin vahvasti.

Meidän koti on sellainen missä on mukavaa ja turvallista olla. Tämä ei näytä sisustuslehden kuvalta. Tämä näyttää meidän kodilta. Koti on ennenkaikkea ihmiset ja eläimet ketkä asuvat kodissa. Seinät ja huonekalut tekevät asunnon, mutta ihmiset tekevät kodin. Kodissa saa olla oma itsensä ja rentoutua ilman muiden katseita. Toivottavasti sinun kotisi on teidän näköinen ja siellä on ihana asua ja elää. Onneksi meillä kaikilla on erilaiset kodit, olisi tylsä jos oltaisiin toistemme kopioita ja kotimme olisivat toistensa kopioita.