Intohimon kohteet

05.01.2024

Kaikilla on omia intohmon kohteita. Sellaisia asioita joista voisi puhu päiväkausia, sellaisia aiheita jotka nostavat innostuksen ja saavat veren kohisemaan. Joskus sitä itsekin hämmästyy, kun huomaa millaiaset aiheet saavat itsessä innostuksen nousemaan. Minulle siis kävi näin. Minähän innostun koirien rakenteesta ja terveydestä, koirien ruokinnasta, hevosten ruokinnasta ja hyvinvoinnista. Innostun tasa-arvosta ja parisuhteista, ihmisten väisestä dynamiikasta, vihaan kaksoisstandardeja eri sukupuolten välillä. Haluan kaikille ihmisille onnellista elämää, itsenäistä elämää, sellaista elämää kuin itse haluaa. Luulin olevani kiinnostunut hyvinvoinnista, kuten se perinteisesti ymmärretään, liikunnan ja ravitsemuksen kautta, mutta oikeasti minua ei juurikaan kiinnosta paljonko joku käy salilla ja paljonko syö suklaata. Minua kiinnosta onko ihminen aidosti tyytyväinen elämäänsä, onko hän itse ohjissa vai tempoileeko ulkoatulevien vaatimusten ristitulessa. Haluaisin valjastaa intohimoni työhöni, mutta eläimiin liittyvät intohimot nyt ei oikein istu ihmisten hyvinvointiin tai en ainakaan ole onnistunut vielä keksimään miten sen saisin tähän loksahtamaan. Niin ja sitten rakastan kirjoittamista! Tämähän on ihanaa, kun kirjoittamisen alkaessa ei ole aavistustakaan millaisiin maisemiin sitä päätyykään. Tämä on aina seikkailu. Samalla on ihanaa pohtia mitä sanoja ja lauserakenteita käyttäisi, että teksti olisi sujuvaa lukea, ilman liikaa tautologiaa, paitsi silloin kun se on tarkoituksenmukaista. Toisaalta haluan tekstieni olevan myös sopivasti haastavia, niin että lukijalle syntyy ajatuksia ja tunteita.


Intohimojen kohteiden lisäksi, ainakin minulla, on asioita joista olen kiinnostunut ja haluan tietää niistä lisää, mutten samanlaisella palolla. Markkinointi, yrittäjyys, ihmiskeho ja ihmisten ravitsemus on tällaisia aiheita sekä tietenkin lasten likkuminen ja liikkumattomuus. Toki uteliaana ihmisenä olen kiinnostunut aivan kaikesta. Haluan kokeilla uusia asioita ja rohkaista muita kokeilemaan uusia asioita.


Työn alla on verkkokurssi, mutta kun takaraivossa jäytää tunne etten osaa kuitenkaan ja ketään ei kiinosta jne. Tarvitsisin jonkun joka pistää minut raiteille tämän joka suuntaan vellomisen osaan todella hyvin ja uuden ideoimisen ja kaikesta innostumisen, jonkun joka hoitaisi markkinoinnin ja tukisi kun tuntuu ettei mikään etene. Yksinyrittämisessä on hyvät ja huonot puolet. Hyvä puoli kun saa tehdä juuri niinkuin haluaa, mutta huono puoli että on todellakin yksin.


Tämä kirjoitus ei nyt vienyt minua eteenpäin vaan jäin pyörimään samaan luuppiin. Ehkä pitäisi kirjoittaa kirja tai tehdä kalenteri kuten yksi ihmine ehdotti. Runokirjojen ja ehkä myös novelleiden kirjoittaminen on tajunnanräjäyttävää ja innostavaa ja ihmeellistä, mutta vaatii aikaa ympärilleen eikä niitä lue juuri kukaan. Ehkä kirjoitan kirjan kohti hyvää elämää, innostan muita etsimään onnelista elämää siitä kohdasta missä juuri silloin on.